Blog - Karkonosze

Krkonoše - objevte 31 turistických atrakcí regionu

Krkonoše - objevte 31 turistických atrakcí regionu

Připraveni na dobrodružství v Krkonoších? Připravili jsme pro vás seznam 44 nejzajímavějších turistických atrakcí v této oblasti. Jsme si jisti, že zde každý najde něco pro sebe. 

Co stojí za to vidět v Krkonoších? Prozkoumejte 44 turistických atrakcí

Poznejte s námi jeden z nejzajímavějších turistických regionů v Polsku. Ujišťujeme vás, že zde není čas na nudu. Kromě procházení stezek a zdolávání horských vrcholů na vás zde čeká celá řada turistických atrakcí. Speciálně pro vás jsme připravili článek, ve kterém najdete všechny nejzajímavější atrakce v Karpaczi, Kovarech, Piechowicích, Borowicích, Miłkowie, Mysłakowicích, Szklarské Porębie, Jelení Hoře a Świeradów-Zdrój.

Doufáme, že vám článek pomůže při plánování vašich prázdninových cest nebo víkendových výletů. Jedno můžete mít jisté - přijet do Krkonoš je skvělá volba!

Krkonoše - atrakce a zajímavá místa

Krkonošské hory nabízejí úžasné horské stezky a krásnou přírodu. Proto poznávejte jeden z nejkrásnějších koutů Dolního Slezska a Polska, který rozhodně stojí za návštěvu. Tento region nabízí vše, co turisté mají rádi a oceňují - možnost vydat se na krásné horské stezky, kontakt s unikátní přírodou, aktivní odpočinek, relaxaci, množství turistických atrakcí v jakékoli roční dobu.

Výlet do Krkonoš znamená především horskou turistiku a putování malebnými stezkami, obdivování krásy přírody, která zde byla mimořádně štědrá. Horské vrcholy, skály, unikátní vegetace, zajímavé druhy savců a ptáků. A ještě jedna hodnota, kterou nelze podceňovat - v Karkonoszích je krásně v jakékoli roční dobu a turistických atrakcí zde není nedostatek.

Horské vrcholy - první je Sněžka

Sněžka (1 602 metrů nad mořem) je symbolem Krkonoš. Tyčí se nad Karpaczem, který kromě toho, že je městem plným turistických atrakcí, se stal základnou pro horské výpravy. Sněžka je hraniční vrchol, je součástí vrcholů Koruny polských hor a je nejcharakterističtějším vrcholem Karkonoských hor. Na Sněžku můžeme vystoupit různými způsoby, v závislosti na zvolené stezce.

Nejtěžší stezka, černá, začíná v Karpaczi u dolní stanice lanovky na Malou Kopu. Je to nejkratší trasa se strmými stoupáními. Čas výstupu je asi 2,5 hodiny. Další je červená stezka, která vede od parkoviště pod hotelem Orlinek přes údolí Lomniczka. Jedná se o velmi zajímavou stezku s krásnými výhledy. Úsek od Orlika k útulně Lomniczka je velmi mírný a procházkový. Poté, naopak, začíná trochu těžší cesta, která je strmá a úzká. Čas výstupu je asi 3 hodiny.

Nejjednodušší trasy na Sněžku jsou zelená a žlutá z české Pece pod Sněžkou. Přístup je poměrně mírný, s tím, že se zelená a žlutá stezka střídají. Pěkné výhledy, doba výstupu - 3,5 hodiny.

baner karkonosze 2023

Národní park Krkonoše plný unikátních exemplářů

Při putování horskými stezkami stojí za to pozorněji se podívat na vegetaci, terén a dívat se po druzích zvířat a ptáků, které zde žijí. Koneckonců, Krkonoše jsou jedním z nejzajímavějších horských regionů ve střední Evropě z hlediska turistiky a přírody. Co se zde jen nenajde! Drsné klima, rozmanitý terén, charakteristické skalní útvary, unikátní lesní ekosystémy, alpská zvířata a rostliny - to jsou rozlišovací znaky Krkonošského národního parku.

Zajímavým zážitkem pro návštěvníky tohoto úžasného místa a ty, kteří se vydají na horské túry, je pozorování měnící se vegetace s každým ušlým kilometrem do hor. V Krkonoších se nachází 5 vegetačních pater. Od krokusů, orchidejí, konvalinek a dalších velmi vzácných rostlin, jako jsou bezlodyžkové bodláky a horské počítadlo, rostoucích dole, až po porosty zakrslé borovice, které rostou ve vyšších částech hor.

V ledovcových kotlinách lze vidět společenství skalní třešně, jeřábu horského a karpatního mechorostnatého břízy. Nad potoky a jezery roste lapponská vrba. Ve svém nejvyšším bodě, na alpském patře, roste tsit skucina, která v pozdním létě dodává alpským loukám červenou barvu. Další zajímavou a snadno pozorovatelnou rostlinou je žlutavý lišejník. Stěny postglaciálních kotlin, zejména bazaltová žíla v Malém Sněžném kotli - unikátní v Evropě - se vyznačují unikátním rostlinným pokryvem. Nachází se zde také relikvie ledové doby - sněžná kručinka a endemická bazaltová kručinka.

Úžasné barvy horských krajin a neobvyklé přírodní exempláře - to stojí za to vidět! A co kdybyste mimochodem mohli vidět nějaké zajímavé zvíře nebo se podívat na exempláře ptáků? V Krkonošském národním parku je to možné. Zde můžete potkat jelence, srnce, muflony, lišky, lesní kuny a lasice. Krkonoše jsou také rájem pro ptáky. Najdeme zde druhy ohrožené globálně, evropsky i národně, včetně orla bělohlavého, sokola stěhovavého, výra velkého, modráka obecného, tetrovce černého. V potocích plavou pstruzi potoční a v lesích se může vyskytovat zmije obecná.

Vodopád Kamienczyk a vodopád Szklarki

Wodospad Szklarki

Vodopád Kamienczyk je nejvyšší vodopád v polských Krkonoších. Práh vodopádu se nachází ve výšce 843 metrů nad mořem. Padá ve třístupňové kaskádě 27 m vysoké do krásné soutěsky Kamienczyk, která je 100 m dlouhá a svislé skalní stěny dosahují výšky přes 25 m. Za prostřední kaskádou vodopádu je jeskyně, tzv. "Zlatá jeskyně" s hromadami pegmatitu a ametystů. To je úžasné a tajemné místo, které zapůsobí na turisty všech věkových kategorií.

Kaskády vody jsou silné, síla přírody je ohromující. Dalším vodopádem je malebný vodopád Szklarka, který se nachází v roklině. Padá dolů kaskádou, která se dole zužuje a točí spirálovitě. Vodní tok vodopádu je 13 metrů vysoký.

TURISTICKÉ ATRAKCE V KARPACZI

Karpacz je jedno z nejslavnějších turistických měst hned po Zakopaném. Není divu, neboť klima tohoto kouzelného horského města je opravdu mimořádné. Centrum Karpacze tvoří krásná promenáda obklopená mnoha restauracemi, kavárnami a obchody. Zvláště v letních večerech doporučujeme procházku po promenádě a zastavení v jedné z hospod. Na první pohled to nevypadá, ale nejzajímavější turistické atrakce Karpacze nejsou v centru. Nejblíže k promenádě jsou Karkonoskie Tajemnice (Tajemství Krkonoš), ostatní atrakce jsou dostupné pěší chůzí nebo dopravními prostředky.

Karkonoskie Tajemnice

Karkonoskie Tajemnice Karpacz

Karkonoskie Tajemnice, vítěz soutěže National Geographic "7 nových divů Polska", je podzemní multimediální výstava věnovaná legendární postavě Duchu hor. Na Karkonoskich Tajemnicích si můžete poslechnout skvělé příběhy a učinit fascinující objevy. Návštěvníky čeká dvanáct příběhů, včetně historie bylinkářů, kteří obývali Krkonoše, hledačů minerálů a přírodního bohatství - Valonů, starověkých sklářů nebo legend spojených s pánem Krkonoš - Duchem hor.

Multimediální a interaktivní charakter výstavy umožňuje návštěvníkům rozšiřovat své znalosti prostřednictvím akce a zábavy.

Adresa: Adama Mickiewicze 1a, 58-540 Karpacz,

tel. 75 76 19 999

Otevřeno denně od 10:00 do 18:00.

Ceník vstupenek: https://karkonoskietajemnice.pl/cennik

Muzeum techniky a staveb z kostek Lego v Karpaczi

108778181 1349679541897181 7220592396336040231 n

Muzeum techniky a staveb z kostek Lego je jediná taková výstava Lego v Karpaczi. A co je zajímavé, je to také jediné takové místo v Polsku, kde jsou stavby z Lega doplněné speciálními efekty! Muzeum je ve skutečnosti dvě patra zábavy a více než 80 interaktivních tlačítek a joysticků, které způsobují, že makety začnou hýbat.

Adresa:

Mickiewicze 11, 58-540 Karpacz tel. +48 602 629 833

Městské hračkářské muzeum v Karpaczi

muzeum zabawek4

Hračkářské muzeum je neobvyklé místo na mapě Karpacze, které ochotně navštěvují doslova všichni - děti, dospívající i dospělí. Při návštěvě hračkářského muzea uvidíte výstavu starých i moderních hraček. Exponáty jsou uspořádány v pohádkovém stylu a najdete zde mimo jiné miniaturní domečky pro panenky, plyšové medvídky a porcelánové panenky.

Otevírací doba: Úterý-pátek: 9:00 - 16:30 Sobota-neděle: 10.00 - 17.30

Adresa: Kolejowa 3, 58-540 Karpacz tel. 75 76 18 523

Papouščí dům Sněžka v Karpaczi

papugarnia karpacz

Papouščí dům Sněžka v Karpaczi je místo, kde prožijete nezapomenutelné chvíle s rodinou obklopeni exotickými ptáky. V Papouščí dům uvidíte obrovskou rozmanitost druhů a barev úžasných ptáků, kterými jsou papoušci. Je zde také možnost některé z nich nakrmit - ošetřovatelé papoušků vám podrobně řeknou, co můžete a nemůžete na místě dělat.

Adresa: Brzezie Karkonoskie ulice 25i, 58-535 Miłków tel. 501 971 114

Otevřeno denně: od 10:00 do 18:00

Rozhledna Orlinek v Karpaczi

bilboard orlinek

Rozhledna Orlinek je místo, které byste měli navštívit při každé cestě do Krkonoš a pobytu v Karpaczi. Jen zde si můžete užít dechberoucí výhled nejen na hory, ale také na Karpacz a celé okolí. Vyhlídkové místo je nejen skvělou alternativou pro ty, kteří neplánují další túru po stezkách, ale také perfektním doplněním pro ty, kteří již Krkonoše navštívili.

Otevírací doba:

Letní sezóna od 10:00 do 18:00 (letní sezóna trvá do 1.10) Zimní sezóna od 10:00 do 16:30 (1.10-1.04)

Adresa: Olimpijská ulice 9, 58-540 Karpacz

Celoroční lanovka Winterpol

winterpol

Přímo v centru Karpacze u paty Sněžky se nachází komplex Winterpol Karpacz Biały Jar. Najdete zde moderní 6místnou, neuzavřenou sedačkovou lanovku s větrnými štíty, která funguje jak v zimě, tak v létě pro turisty.

U lanovky najdete také 3 trasy různých obtížností, bikepark, dětské hřiště, půjčovnu sportovního vybavení, lyžařskou školu, občerstvení a komfortní Vilu Witerpol.

Adresa:

Turystyczna ulice 5, 58-540 Karpacz

ATRAKCE TURISTICKÉ V KOWARACH

Park miniatur památek Dolního Slezska v Kowarach

FD8A7420

Navštívíte-li park, seznámíte se s dokonale provedenými modely hradů, paláců, kostelů a radnic z regionu Dolního Slezska, vše ve měřítku 1:25, včetně největší miniaturní hory v Evropě, což jsou v tomto případě Krkonoše s vrcholem Sněžka (1602 m n.m.) a věrně zrekonstruovanými stezkami a útulnami.

Po prohlídce stojí za to zajít do Palácové hřiště. Nejmenší zde mají šanci zažít obrovskou radost na nafukovacích hradech a dalších atrakcích.

Čtěte také: Park miniatur Kowary - atrakce Krkonoš

Důl Podgórze v Kowarach

130847291 1510311075838768 724590997875062871 n

Důl Podgórze v Kowarach je druhým největším dolem v Polsku a největším dolem na uran v Kowarach. Pro turisty jsou zde připraveny tři trasy: turistická, která vede štolou 19a, vybudovanou v 50. letech 20. století, extrémní trasa, která vede surovým dolem a představuje jedinečné dobrodružství, a potápěčská trasa, která je dostupná pouze pro kvalifikované potápěče.

Podle návštěvníků je důl nejzajímavějším turistickým objektem v Kowarach. Podzemí je místem, kde historie, věda a zajímavosti z minulých let vám umožní proniknout do pečlivě skrývané historie PRL.

Adresa: Kowary, ul. Podgórze 54

tel. 538 715 100, tel. 780 161 191

Muzeum sentimentů v Kowarach

MSF 0033

Muzeum sentimentů je neobvyklé místo, které shromažďuje nejen předměty z minulé éry, ale také nehmotné exponáty, jako jsou vzpomínky a city. Kowarská turistická atrakce byla zahájena v červnu 2018 na území bývalé továrny na koberce v Kowarach. Iniciátorem této jedinečné výstavy je Andrzej Olszewski, který již mnoho let sbírá různé předměty, které jsou pokladnicí vzpomínek z té doby.

K sentimentalní výstavě přispívají také originální tribuna, ze které Edward Gierek promlouval k posádce továrny na koberce „KOWARY“ během inspekce závodu v roce 1978, a také původní laboratoř, ve které vzniká pamětní síň této kultovní, nyní již neexistující továrny. 1. května 2019 byl otevřen pokoj prezidenta a sekretariát, kde se můžete příležitostně setkat s sekretářkou Dorotou Przybylovou a panem prezidentem!

Adresa:

Muzeum se nachází v bývalé továrně na koberce v Kowarach na ul. Zamkowej 9

květen-září otevřeno denně tel. 601 553 876

TURISTICKÉ ATRAKCE V PIECHOWICÍCH

GIGANTEI - Krkonošský park Ducha hor

Rodinný tematický park: - o Krkonoších; - v Krkonoších; - s výhledem na Krkonoše. Nechte se unést fantazií společně se šíleným chemikem Ole a duchem hor Krkonošem. Procházením stezek našeho parku se seznámíte s zajímavými místy v Krkonoších a narazíte na modely obřích hmyzů a také strážce krkonošských. Vše v nádherné scenerii horské zahrady. Zaručená zábava a vzdělání pro celou rodinu!

Adresa:

ul. Siewna 2, 58-573 Piechowice tel. 603 389 910, 691 741 205

TURISTICKÉ ATRAKCE V MYSLAKOWICÍCH

Park sladkovodní fauny a flóry v Myslakowicích

Atrakcí parku jsou unikátní, obří modely sladkovodní fauny. Speciálně navržené stezky vám umožní projít po skutečném dně rybníka, kde můžete zblízka poznat stavbu ryb, hmyzu, obojživelníků a plazů. Celkový zážitek doplňuje možnost rybaření!

Adresa:

58-533 Myslakowice, ul. Łąkowa 4/1 tel. 794 717575

TURISTICKÉ ATRAKCE V MIŁKOWIE

Domek na hlavě v Miłkowie

To je jediné takové místo na jihu Polska, kde můžete vidět svět otočený o 171 stupňů. Do budovy vstupujete oknem v štítu a procházíte po stropě. Domek na hlavě je kompletně zařízený a vybavený předměty denní potřeby!

Další atrakcí je Gravitační chatka, která vám poskytne neuvěřitelné zážitky. Vstoupíte dovnitř, pohodlně se usadíte a najednou... dům začne rotovat kolem vás! A nebo to možná rotujete vy? To stojí za to zjistit!

Adresa:

58-533 Myslakowice, ul. Łąkowa 4/1 tel. 794 717575

TURISTICKÉ ATRAKCE V SZKLARSKÉ PORĘBĚ

Rodinný zábavní park Esplanada

widok1

Rodinný zábavní park Esplanada nabízí atrakce pro velké i malé po celý rok. Mezi atrakce patří mimo jiné 500m sjezd na gravitační dráze alpine-coaster, 12metrová věž emocí, dráhy pro mini golf a pro nejmenší nafukovací hrad.

Kavárna Cafe park Esplanada navíc zve na výbornou kávu, dorty a zmrzlinové dezerty, podávané na terase s výhledem na Krkonoše.

Otevírací doba: od 10.30 – 21.00

Adresa: ul. Grabskiego 5a, Szklarska Poręba

Lanový park Trollandia

Trollandia park linowy szklarska

Lanový park Trollandia je místo bezpečné a skvělé zábavy! Najdete zde 5 rozmanitých lanových tras. Je to místo, kde děti rozvíjejí motorickou koordinaci a zároveň se dobře baví na čerstvém vzduchu. Bezpečnost je zde na prvním místě – je to ideální místo pro děti všech věkových kategorií.

Adresa:

ul. Jedności Narodowej 58-580 Szklarska Poręba tel. 661 220 004

Mini ZOO - Zvířátkov

zwierzaczkowo mini zoo szklarska poręba

Místo, kde můžete přímo komunikovat se zvířaty, vstoupit na jejich území, pohladit je, vyčesat, obejmout. Zvědavé kozy, ovce a králíci sami přicházejí a hledají kontakt. Uvidíte, co jí slepice a čím se živí mýval. Proč má králík dlouhé uši? Čím se liší kůň od osla? Pokud milujete zvířata a chcete se s nimi lépe seznámit a trochu odpočívat mezi nimi, přijďte!

Od prázdnin se nabídka rozšíří o výstavu hadů a ještěrek. Organizujeme dílny na výrobu svíček. Malování sádrových figurek, ohně, narozeniny mezi zvířaty.

Adresa:

Szklarska Poręba, ul. Piotra Skargi 3

Melexy Kůň-Rad

kon-rad dorozki kuligi szklarska poreba

Ve Szklarské Porębě máte možnost účastnit se jízd kočárem, kde najednou jsme schopni vzít 30 osob. Nabízíme také jízdu retro autem, do kterého se vejde 8 osob. Jedeme malebnou trasou až k vodopádu Kamienczyk.

Adresa:

Szklarska Poręba 605-385-443 KONRAD

Brick City - Výstava stavebnic Lego ve Szklarské Porębě

brick city

Největší výstava Lego stavebnic ve Szklarské Porębě a výstava Historie regionu. Na tomto místě uvidíte dvě výstavy, koupí jedné vstupenky. Stojí za to vidět úžasné stavby z kostek lego, které udělají dojem nejen na děti, ale i na jejich rodiče. Během druhé výstavy se dozvíte historii regionu v kostce. To je skvělá příležitost, jak příjemným a příjemným způsobem poznat region, ve kterém trávíte dovolenou.

Adresa:

ul. Jedności Narodowej 5

Szklarska Poręba

LESNÍ HUTA

lesna huta

V Lesní Huce můžete na vlastní oči sledovat výrobu různých skleněných forem od ozdob po vázy a nádobí. Mistr Henryk Łubkowski udržuje staletou tradici sklářství ve Szklarské Porębě. Zveme vás na ukázky ruční výroby, dílny pro děti, a také do našeho firemního obchodu. Dílny je nutné rezervovat předem telefonicky.

Adresa:

Szklarska Poręba, ul. Kołłątaja 2

Mineralogické muzeum ve Szklarské Porębě

2

V Mineralogickém muzeu si můžete prohlédnout téměř 4000 exponátů: minerálů a fosilií z celého světa, a také jeden exponát z vesmíru - meteorit Gibeon. Před budovou muzea se nachází jediný v Evropě "Karbonický les" - jsou to zkamenělé kmeny stromů Dadoxylon, které rostly přibližně před 300 miliony let. Samostatnou částí muzea jsou fosilie a kostry dinosaurů. Jedná se o největší soukromou sbírku plazů v Polsku z doby před miliony let.

Otevírací doba: V sezóně otevřeno denně 10-18 mimo sezónu od úterý do neděle 10-18 pondělky zavřeno

Adresa: ul. Kilińskiego 20, 58-580 Szklarska Poręba

TURISTICKÉ ATRAKCE V JELENÍ HOŘE

Termy Cieplickie

termycieplickie

Termy Cieplickie jsou intimní vodní park umístěný v lázeňském centru Jelení Hory, kde najdete řadu zajímavých atrakcí, včetně: skluzavek a třídráhové rodinné skluzavky, vodní lehátka, jacuzzi, vodní masáže a pláště, divokou řeku a vodní houpačku. Na území komplexu se také nacházejí jedinečné termální minerální bazény a norske bazény, které umožňují relaxaci venku v horké vodě, i při nejnižších teplotách.

Adresa:

ul. Park Zdrojowy 5, 58-560 Jelenia Góra

Přírodovědné muzeum

muzeum przyrodnicze jelenia góra

Dnešní muzeum se nachází v budově bývalého cisterciánského kláštera. Vzniklo na základě starých přírodovědných sbírek rodu Schaffgotschů. Největší část expozice je prezentována ve formě působivých, moderních dioram, které představují fascinující svět přírody. Entomologická výstava nabízí domácí i zahraniční exempláře.

Otevřeno: V-IX 9.00-17.00 úterý-neděle X-IV 9.00-16.00 úterý-neděle Přírodovědné muzeum v Jelení Hoře

ATRAKCE V OKOLÍ

Hrad Czocha

zamek czocha

Objevujte historii a magii spolu s námi! Czocha je středověká pevnost, známá z mnoha filmů. Přitahuje turisty svou úžasnou historií, tajnými průchody a strašidelnými legendami, a v jejích kamenitých zákoutích se skrývá Multimediální místnost mučení. Nabízíme Noční a Večerní prohlídky a venkovní akce, kde historie tančí s magií. Pro hosty je připraven hotel, restaurace, kavárna a stánky se suvenýry.

Prohlídkové hodiny s průvodcem: V–X: 10:00-18:00, XI–IV: 10:00-17:00, VII–VIII: 10:00-20:00

Adresa: 59-820 Leśna, tel. +48 757 211 553

SKOK SNŮ

jump world karpacz

Skoky ze 100 metrové věže: • 4 sekundy volného pádu • nezapomenutelné výhledy • nezapomenutelné zážitky • dokonalý dárek • intimní setkání ve výšce 100 metrů (narozeniny, zásnuby).

Adresa:

ul. Kościuszki 142, 58-532 Kostrzyca tel. 881 420 320

Projekt Arado v Kamienné Hoře

projekt arado

Přijeďte na Podzemní turistickou trasu „Projekt Arado“ v Kamienné Hoře. Staneš se agentem polského zpravodajství. Zapoj se do mise, na které závisí osudy druhé světové války! V podzemí „Arado“ uvidíš více než 100 exponátů! Včetně unikátního leteckého vybavení. A také pozůstatky šifrovacího stroje „Enigma“ a součásti německého wunderwaffe! Rakety V2 a létající bomby V1!

Adresa:

Lubawska 1a, 58-400 Kamienna Góra

Palác Lomnica

palac lomnica

Multimediální výstava „Tři století života v paláci Lomnica“. Fascinující dobrodružství s historií pro malé i velké objevitele: - Cesta časem - Aplikace s 60 krátkými filmy, včetně speciálních pro děti - 18 historicky vybavených sálů - Otevřeno denně 11:00-17:00. Po prohlídce zveme do rustikální Restaurace „Stará stáj“ na statku.

Adresa:

ul. Karpnicka 3 58-531 Lomnica

ZOObaczysko

zoobaczysko

Ptáčí park ZOObaczysko je místo, kde můžete obdivovat papoušky létající na svobodě a přilétávající k lidem. Naši hosté chodí mezi volně procházejícími ozdobnými kuřaty, kachnami, pávy, jeřáby nebo králíky a krmí je, pokud má zvíře chuť.

Adresa:

Karkonoska 28a 58-564 Sosnówka

Palác Wojanów

palac wojanow

Romantická rezidence s restaurací à la carte. Palác a okolní park vypadají jako z pohádky. Místo láká k procházkám a odpočinku. Exkluzivní SPA&WELLNESS nabízí ošetření pro tvář a tělo. V historických zdích najdete bazén, sauny, jacuzzi a moderní posilovnu. V suterénu se nachází vinný sklípek.

Adresa:

ul. Wojanów 8, 58-508 Jelenia Góra tel. +48 75 754 53 00

Svět Lemurů v Łączné

zoo łączna

Nemusíte být na Madagaskaru nebo v Africe, abyste se setkali s divokými zvířaty. U nás je máte na dosah ruky! Dotknete se, nakrmíte a poznáte vzácné druhy zvířat. Zveme vás do Světa Lemurů v ZOO Łączna. Zažijte nezapomenutelné dobrodružství!

Adresa:

Łączna 25 58-350 Mieroszów tel. 665 148 038

Muzeum Kargula a Pawlaka

muzeum kargula i pawlaka

Navštivte Karguly a Pawlaky v Lubomierzi. V Muzeu Kargula a Pawlaka uvidíte suvenýry spojené s kultovní komedií Sylwestra Chęcińského, především rekvizity použité při natáčení filmu: pušku, ze které vylétá závěr, granát pro vánoční ozdoby, otcův srp a mnoho dalších. Přistupte k slavnému plotu a vzpomínejte na kultovní postavy nejpopulárnější polské komedie. Poseďte na kinové židli z doby premiéry filmu a znovu se podívejte na nejzábavnější úryvky.

Adresa:

Lubomierz, ul. Wacława Kowalskiego 1 Otevřeno denně.

Spuštění po řece Bóbr

berga

Spuštění na raftových člunech po řece Bóbr je ideální atrakce pro rodiny s dětmi, školní skupiny i firemní výlety. Raftové spuštění je atrakce, která kombinuje tři prvky - spolupráci na vodě, aktivní odpočinek a trávení nezapomenutelných chvil v náručí přírody. Atrakce je ideální pro aktivní rodiny s dětmi i skupiny dětí a mládeže.

Kajakem po Bóbru

kajakiempobobrze

Kajakové spuštění v Krajinářském parku údolí Bóbru je ideální způsob, jak aktivně strávit volný čas v přírodě. Půjčovna kajaků po Bóbru nabízí nejlepší kvalitu vybavení a záruku profesionálního zákaznického servisu. Nechte se unést údolím Bóbru!

Kostel míru ve Svídnici

Kościół Pokoju Świdnica

Kostel míru ve Svídnici je pravou architektonickou perlou – je to největší evangelický dřevěný kostel s téměř 400letou historií zapsanou na seznam světového dědictví UNESCO. Podle legendy byl kostel postaven bez použití jediného hřebíku. Interiér kostela ohromuje barokním oltářem a množstvím zlatem zdobených vyřezávaných dřevěných ozdob.

Adresa:

Plac Pokoju 6 58-100 Svídnice

IZERSKÉ HORY - turistické atrakce

SkyWalk ve Švýcarsku-Zdroji

sky walk

Nejvyšší vyhlídková věž v Polsku! Sky Walk Švýcarsko-Zdrój vás zavede do výšky 62 metrů. Úchvatná konstrukce je doplněna o vzdělávací, kulturní a extrémní prvky, které potkáte během procházky po lávce o délce 850 metrů.

Powiązane artykuły

Zobacz również

Informator turystyczny dla firm

Informator turystyczny dla firm

Informator turystyczny dla szkół

Informator turystyczny dla szkół

Dwumiesięcznik Niesamowita Polska

Dwumiesięcznik Niesamowita Polska

Katalog turystyczny

Katalog turystyczny 2024