Blog - Ziemia Klodzka

Kłodzko Land - turistické atrakce

Kłodzko Land - turistické atrakce

Chcete objevovat turistické atrakce Kladského kraje? Toto je nejrozmanitější region z hlediska turistických atrakcí v Dolním Slezsku.

TOP 50 atrakcí Kladského kraje - Co stojí za to vidět?

Cestujete po oblasti Kladského kraje? Nebo plánujete dovolenou, prázdniny nebo rodinný víkend v tomto regionu? Vytvořili jsme pro vás průvodce, abyste objevili turistické atrakce Kladského kraje a jeho okolí - tedy Ząbkowické země, Sovích hor a Valbřišské země. Určitě vám zabere hodně času objevit všechny atrakce Kladského kraje, množství turistických atrakcí, jak přírodních, tak komerčních, vám zamotá hlavu!

Kladský kraj nebo Kladská kotliny?

Mnoho turistů stále plete tyto pojmy, také v mnoha průvodcích jsou chyby na toto téma. Kotlina Kłodzka je jen částí Ziemia Kodzka. Kotlina Kłodzka se nachází v hranicích Kladského kraje, ale její plocha je pouze 1/5 plochy Kladského kraje. Z geografického hlediska je Kladská kotlina depresí v oblasti Východních a Středních Sudet. Kotel obklopují: Bardzké hory, Soví hory, Stolové hory, Bystrzycké hory a masiv Śnieżnik ve východních Sudetech.

Právě tyto horské řady významně určují atraktivitu Kladské kotliny a její nesporné přírodní kvality, které si váží mnoho turistů. Jedná se o velmi malebný a plný turistických atrakcí kraj Dolního Slezska. Cíl školních exkurzí, víkendových a prázdninových výletů. Okouzluje v kterékoli roční době. Turisté si mohou vybrat z řady atrakcí - atmosférické a plné historických měst, stezky a horské vrcholy, lázně, rozhledny a cyklostezky.

Je důležité poznamenat, že v Kladské kotlině se nacházejí nejen taková místa jako Szczeliniec Wielki nebo Błędne Skały v obci Radków, ale také populární lázně Kladského kraje, jako jsou Lázně Ládek-Zdrój, Polanica-Zdrój, Kudowa-Zdrój a Duszniki-Zdrój. Tyto proslulé města se nachází v Kladském kraji, ale nejsou součástí oblasti Kladské kotliny. Pokud se chcete dozvědět více, připravili jsme pro vás článek s názvem Největší atrakce Kladské kotliny.

V něm najdete mnoho zajímavých informací mimo jiné o atrakcích Kladského údolí pro špatné počasí a atrakcích Kladského údolí pro děti. Nyní, když jsme objasnili otázku názvosloví, pojďme se vrátit k tématu, o kterém jsme připravili dnešní článek, abychom vás povzbudili k cestování a objevování atrakcí Kladského kraje a jeho okolí.

  1. Turistické atrakce Kladského údolí a Kladského kraje
  2. Kladsko - seznamte se s turistickými atrakcemi Kladského údolí
    1. 1. Kladská pevnost
    2. 2. Muzeum Kladského kraje
    3. 3. Muzeum RTV PRL UNITRA
  3. Atrakce poblíž Kladsko
    1. 4. Rafting na pontonech Ski-raft v Ławica
    2. 5. Zámek Ławica - Farma Šifer & Paintball
    3. 6. Rybářství Zlatý pstruh
    4. 7. Cyklistika po Kladském kraji na elektrickém kole
    5. 8. zábavní park MIKILANDIA
    6. 9. Alpakowa Kotlina
  4. Zlatý Stok - atrakce, které musíte vidět
    1. 10. Městská turistická trasa
    2. 11. vyhlídková věž v Zlatém Stoku
  5. Obec Stronie Śląskie - turistické atrakce
    1. 12. Vyhlídková věž na Sněžníku
    2. 13. JÍZDY NA KOLOBĚŽCE
    3. 14. Medvědí jeskyně v Kletně
    4. 15. Laguna ve Staré Moravě
    5. 16. Rekreační středisko Černá Hora
  6. Lázně Ládek-Zdrój - co stojí za to vidět?
    1. 17. termální bazén v Ládku-Zdroji
    2. 18. Alchymistická kovárna
    3. 19. Alpaka Mini Zoo Konradów
  7. Bystrzyca Kłodzka - objevte atrakce, které stojí za to vidět
    1. 20. Filumenistické muzeum v Bystrzyci Kłodzkie
    2. 21. FARMA WALISZÓW - Nadace Rodinná Zábavná
    3. 22. Palác Gorzanów
  8. Radków - turistické atrakce
    1. 23. Vyhlídková věž Suszyna
    2. 24. Radkovská laguna
    3. 25. Vyhlídková terasa na hoře Guzowata
    4. 26. Skansen Wambierzyce
    5. 27. Dinosauří park v Karlowie
    6. 28. Szczeliniec Wielki
  9. Nowa Ruda - seznamte se s turistickými atrakcemi
    1. 29. Bývalý důl Nowa Ruda
  10. Obec Stoszowice - nebo Srebrná Hora
    1. 30. Pevnost Srebrná Hora
    2. 31. Lutomierský sýr ze Sovích hor
  11. Duszniki-Zdrój – Objevte turistické atrakce, které stojí za návštěvu
    1. 32. Muzeum papírenství v Dusznikách-Zdroji
    2. 33. Zieleniec Sport Arena
  12. Kudowa-Zdrój - proč stojí za návštěvu?
    1. 34. Hračkářské muzeum v Kudowa-Zdrój
    2. 35. Stezka mizejících profesí v Kudowa-Zdrój
    3. 36. Pohyblivá betlém v Czermně
    4. 37. Kostnice v Czermně - jedinečná atrakce Kladského kraje
    5. 38. Sudetské chatky
  13. Polanica-Zdrój - Co musíte vidět
    1. 39. FunPark Polanica-Zdrój
    2. 40. Turistický vláček Polanica-Zdrój
    3. 41. Jednodenní výlety - Praha, Vídeň, Drážďany, Skalní město
    4. Ząbkowice Śląskie a Kamieniec Ząbkowicki - Turistické atrakce Kladského kraje
    5. 42. Nakloněná věž ve Ząbkowicích Śląských
    6. 43. Frankensteinova laboratoř
    7. 44. Hrad ve Ząbkowicích Śląských
    8. 45. Palác Marianny Oranské v Kamieńci Ząbkowickém
  14. Obec Międzylesie - Objevte atrakce
    1. 46. Hrad Międzylesie

Turistické atrakce Kladského údolí a Kladského kraje

Kladský kraj je nejrozmanitější region z hlediska turistických atrakcí v Dolním Slezsku. Počet turistických atrakcí, které čekají na příchozí turisty, vám může zamotat hlavu. Jaké atrakce stojí za návštěvu v Kladském kraji? Kde strávit čas v deštivé dny zajímavým způsobem? Seznamte se s nejzajímavějšími turistickými atrakcemi Kladského kraje - mezi nimi jsou jeskyně, pevnosti, doly, hrady, paláce, muzea, plavby na pontonových člunech, lanové parky a mnoho dalších. Chystáte se do této oblasti? Podívejte se, jaké atrakce rozhodně musíte navštívit. Připravili jsme pro vás sbírku nejzajímavějších turistických atrakcí Kladského kraje a jeho blízkého okolí.

Kladsko - seznamte se s turistickými atrakcemi Kladského údolí

Kladsko je pravým hlavním městem Kladského kraje a je jedním z nejstarších měst v regionu. Návštěvníci, kteří sem přijedou, jsou okouzleni jeho úžasným klimatem, nádhernou architekturou a zajímavou historií. Skutečným symbolem města je Kladská pevnost, která se tyčí nad Kladskem, o které jste jistě slyšeli hodně. Kladsko je však především nesmírně kouzelné město, které oslní svým historickým náměstím a měšťanskými domy. Skutečnou ozdobou je Most na řece Młynówka, který je často srovnáván s proslulým Karlovým mostem v Praze. Jaké turistické atrakce můžete v Kladsku najít? Také vám dáme tip, pokud jde o turistické atrakce v Kladsku - další zajímavé návrhy najdete v našem článku o Kladsku.

1. Kladská pevnost

Kladská pevnost je velmi zajímavým objektem na seznamu turistických atrakcí Kladského kraje. V Kladsku - hlavním městě Kladského kraje mají turisté šanci dobýt mimo jiné poslední bod obrany pevnosti. Bastiony vyčnívající nad Kladskem nabízejí krásný panoramatický výhled na město a hory. Odvážlivci se mohou podrobit dělostřeleckému výcviku a dobrodruzi mohou objevovat podzemní labyrint. K čemu sloužil? Dozvíte se během prohlídky Kladské pevnosti. Otevírací doba:

duben - září 9:00-18:00

říjen 9:00-17:00

listopad - březen 9:00-15:00 telefon: +48 74 867 34 68 www.twierdza.klodzko.pl

2. Muzeum Kladského kraje

Muzeum se nachází v barokní budově bývalého jezuitského kláštera. Instituce má sbírky slezských hodin, uměleckého skla, numismatiky, cínu, obrazů, grafik a kreseb, a map Kladského kraje, které jsou prezentovány na stálých nebo dočasných výstavách. Muzeum provádí vzdělávací, popularizační, publikační a výzkumné aktivity. Hostí koncerty, výstavy, přednášky, setkání, konference a vědecká zasedání.

I. Łukasiewicza 4, 57-300 Kłodzko

tel. 74 867 35 70, 74 867 38 95 www.muzeum.klodzko.pl

3. Muzeum RTV PRL UNITRA

V srdci města, v místním muzeu, byla otevřena neobvyklá výstava, která návštěvníky zanese zpět do let 1950-1990. Kolekce více než 300 exponátů je skutečným pokladem vzpomínek, zajišťující sentimentální cestu do minulosti. Každý návštěvník si zde najde něco, co mu připomene jeho dětství nebo mládí, odrážející kulturní a technologické změny minulých desetiletí. Výstava zahrnuje širokou škálu předmětů, z nichž mnohé byly přítomny v polských domácnostech v minulém století. Patří mezi ně tak ikonické značky jako DIORA, RADMOR, TONSIL, KASPRZAK, FONICA, WZT a UNIMOR, které hrály důležitou roli v každodenním životě a zábavě mnoha rodin. Tyto předměty nejen připomínají minulé éry, ale také svědčí o technologickém a designovém vývoji té doby.

Otevírací doba: Po - Pá 10:00 - 17:00, So 10:00 - 14:00

Pl.Chrobrego 10, Kladsko

tel. 602 719 509, 748 673 187

Atrakce poblíž Kladsko

4. Rafting na pontonech Ski-raft v Ławica

Mělčina? Bardo? Pokud cestujete po Kladském kraji a jste poblíž Kladského - máme pro vás výjimečnou turistickou atrakci! Pro všechny, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně a zároveň sní o nezapomenutelném dobrodružství - určitě si zajděte na rafting a kajakářskou jízdu Bardzkým kaňonem s firmou Ski-raft. Jsme si jisti, že toho nebudete litovat! To je jedna z turistických atrakcí Kladského kraje, na kterou budete neustále chtít vracet. Ski-raft je světem plným adrenalinu a dobrého dobrodružství, který zaručuje báječné výhledy a nezapomenutelné zážitky.

  • Doba trvání: v závislosti na zvolené trase
  • Otevírací doba: 9:00-16:00 tel. 725 300 303 www.ski-raft.pl Přečtěte si také: Rafting na pontonech Ski-Raft v Mělčině - proč stojí za to?

5. Zámek Ławica - Farma Šifer & Paintball

Vítejte na zámku Ławica, nacházejícím se v srdci Kladského údolí. Máte rádi výzvy? Jste vášniví milovníci záhad a hádanek? U nás objevíte tajemství Dolního Slezska ve hře dobrodružství Cipher Farm. Pro ty, kteří touží po adrenalinu, doporučujeme paintball - terénní střeleckou hru, kde každý má šanci ztratit se v šílenství. Na místě je možné ubytování v zámku Mělčina a glamping.

Doba trvání: v závislosti na zvolené trase

Otevírací doba: 9:00-16:00

tel. 725 300 303 www.ski-raft.pl

6. Rybářství Zlatý pstruh

Złoty Pstrąg Karczma Łowisko Kłodzko

Zveme milovníky rybolovu a pstruhů do našeho rybářství "Zlatý pstruh". Další atrakcí je Zábavní park, s pirátskou lodí, mini lanovkou, pískovištěm pro nejmenší. Na Venkovském statku se dětem bude líbit kontakt se zvířaty. Zveme vás také do naší Rybí hospody a na ubytování v horské chatě.

Boguszyn 31 A, 57-300 Kladsko

tel. 78 11 78 227 www.zlotypstrag.pl

7. Cyklistika po Kladském kraji na elektrickém kole

wypozyczalnia rowerów Kłodzko

Projížďka na kole po Kladském kraji? To je výborný nápad! Nyní si u nás můžete pronajmout elektrická kola a prozkoumat krásy oblasti na dvou kolech. Po vašem návratu na vás čeká lahodný oběd z čerstvě ulovených ryb a chvíle zaslouženého odpočinku uprostřed přírody.

Boguszyn 31 A, 57-300 Kladsko

tel. 78 11 78 227 www.zlotypstrag.pl

8. zábavní park MIKILANDIA

mikilandia lewin kłodzki

Lewin Kladzki je malebná vesnice v Dolním Slezsku, okrese Kladsko, která turisty přitahuje svou bohatou historií a kouzelnou krajinou. Pokud jste v Lewin Kladzkém, zejména s rodinou, stojí za to navštívit Zábavní park MIKILANDIA.

Jedná se o zábavní park, který zaručuje nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu. Je to místo, které nabízí spoustu atrakcí a zážitků. Návštěvníkům čekají četné atrakce - spousta nafukovacích skákacích hradů, na kterých si můžete poskakovat, jak jen chcete. Tunely, mini skluzavky, stejně jako atrakce, které vyvolají lehké vzrušení - Eliminator, Gladiátor aréna nebo Euro Bungee. Každý si zde najde něco pro sebe. Děti se určitě nebudou nudit! Trávení času v Zábavním parku MIKILANDIA není jen zábava, ale také forma fyzické aktivity.

Ale to není vše! Na vaše děti čeká obří překážková dráha! To je až 50 metrů běhu s překážkami, končící skokem na polštář. Po takovém běhu budete určitě potřebovat něco k jídlu a pití.... Buďte ujištěni, že v Zábavním parku MIKILANDIA si dáte studenou limonádu, vynikající zmrzlinu, sladké vafle, a dokonce pizzu nebo hranolky.

Lewin Kladzki, ul. Obr. Warszawy 10.

tel. 517 723 503

Po-So 12:00-20:00 (LÉTO)

Více informací najdete zde: https://www.facebook.com/MikilandiaLewin/

9. Alpakowa Kotlina

alpakowa kotlina

Alpakowa Kotlina v malebné vesnici Kamieniec k. Kladsko zve na individuální a skupinové procházky s alpakami. Organizujeme rodinné pikniky, ohně a vzdělávací aktivity v přírodě. Provádíme také terapii s alpakami.

Předchozí rezervace termínů nutná Telefon: 504 452 747

Zlatý Stok - atrakce, které musíte vidět

Zlatý Stok je hornické město, jehož architektonická struktura zůstala nezměněna od 16. století. Je to jedno z nejzajímavějších turistických cílů v Kladském kraji - obzvláště doporučeno pro ty, kteří nemají rádi dav a preferují klidné prozkoumávání regionu. Zlatý Stok skrývá mnoho unikátních atrakcí.

10. Městská turistická trasa

Złoty Stok

Pro turisty zde byla připravena Městská turistická trasa, kde objeví bývalou knížecí mincovnu, strážnici založenou Mariannou Oranskou, monumentální evangelický kostel a faru navrženou Ferdinandem Martiusem - stavitelem paláce Kamenets.

Historické domy a klikaté ulice skrývají mnoho tajemství. A to vše můžete objevit během výletu na ekologickém melexu, který byl vytvořen na modelu Fordu Buicku z počátku 20. století!

11. vyhlídková věž v Zlatém Stoku

Vyhlídková věž je ve skutečnosti nejnovější atrakcí města. Byla vytvořena z věže bývalého kostela. Nabízí krásný výhled na okolí - panoramata hor a měst, takže pokud navštívíte Zlatý Stok, je to atrakce, kterou rozhodně musíte zařadit na svůj seznam.

Obec Stronie Śląskie - turistické atrakce

GMINA STRONIE ŚLĄSKIE - Ziemia Kłodzka

Obec Stronie Śląskie je takový kout Polska, kde můžete plánovat výlet v jakékoliv roční době, protože vždy zde najdete něco pro sebe. Horská krajina a přírodní hodnoty oblasti jsou chráněny v rámci Krajinného parku Śnieżnik. Na jaře a na podzim jsou zde vynikající podmínky pro pěší turistiku a cyklistiku (několik set kilometrů značených turistických tras, singletracky, cyklistické trasy). Hustá síť řek a potoků, pstruhové rybářské revíry a laguna ve Staré Moravě jsou dalšími atrakcemi pro teplé dny.

V zimě na vás čekají četné běžkařské trasy a dobře připravené sjezdovky. Pokud jste fanouškem lyžování, přišli jste na to pravé místo!

12. Vyhlídková věž na Sněžníku

Wieża Stronie

Vyhlídková věž na Sněžníku byla otevřena nedávno – 26. září 2022. Její výška činí 34 metrů a byla postavena na ocelové konstrukci. Z její terasy je krásný výhled na okolní hory a města. Takže po zdolání Sněžníku se zdá, že výstup na vyhlídkovou věž je povinností!

13. JÍZDY NA KOLOBĚŽCE

adrenalina park

JÍZDY NA KOLOBĚŽCE z průsmyku Ploszczyna v Nové Moravě – Atrakce pro dospělé i děti, která umožňuje aktivně strávit čas a nabízí možnost jízdy na originální české koloběžce značky Kostka. Na výběr jsou dvě trasy o délce 7 a 15 km. Po Nové Moravě u Stronie Śląskie.

Otevřeno: VII - VIII otevřeno denně V, VI, IX, X od pátku do neděle Rezervace nutná předem

Bolesławów 41a, u Stronie Śląskie Tel. 534 887 000 www.adrenalinapark.com.pl

14. Medvědí jeskyně v Kletně

Jaskinia Niedźwiedzia w Kletnie

Hledáte turistické atrakce v obci Stronie Śląskie? Ani zde není nedostatek úžasných turistických atrakcí! Jednou z nich je Medvědí jeskyně v Kletně, která je nejdelší jeskyní v Sudetech. Je považována za nejkrásnější jeskyni v naší zemi díky svému velmi bohatému a dobře zachovanému krápníkovému zdobení. Jeskyně je vyvinutá horizontálně ve třech úrovních. Známá délka sálů a koridorů je více než 3 km, zatímco hloubka dosahuje asi 60 m.

15. Laguna ve Staré Moravě

Zalew w Starej Morawie

Ideální místa pro letní rekreaci – na území laguny je koupací oblast s písečnou pláží, kemp a kempingové místo. Pro milovníky vodního šílenství je zde také WakePark a půjčovna vodních zařízení. Pro všechny hosty jsou k dispozici také tenisové kurty, hřiště a lezecká stěna.

16. Rekreační středisko Černá Hora

czarna gora resort

Rekreační středisko Černá Hora je horský resort provozovaný celoročně, nacházející se v malebném masivu Sněžník. Místo láká k relaxaci a aktivitě 365 dní v roce. V zimě přitahuje lyžaře a snowboardisty, zatímco v létě se stává rájem pro milovníky trekingu, horských túr a cyklistiky.

Lázně Ládek-Zdrój - co stojí za to vidět?

Lázně Ládek-Zdrój jsou okouzlujícím lázeňským městem nacházejícím se v Kladském kraji. Je známé především pacientům, ale v jeho okolí naleznete i několik zajímavých turistických atrakcí.

17. termální bazén v Ládku-Zdroji

Basen termalny Lądek Zdrój

Vizitkou lázeňského města je „Zdrój Wojciech“ - architektonická perla polských a evropských lázní s termálním bazénem. Mramorový kruhový bazén pod kupolí neobarokního objektu je naplněn modrou sulfid-fluoridovou minerální vodou z přírodního termálního pramene „Zdzislaw“ s teplotami dosahujícími až 45 °C. Koupel relaxuje a uvolňuje, zlepšuje stav pokožky, zmírňuje chronické bolesti kloubů a páteře.
Rezervace míst: tel. 74 811 54 74
e-mail: informacja@uzdrowisko-ladek.pl
Adresa: Mariánské náměstí 13, 57-540 Ládek-Zdrój
www.uzdrowisko-ladek.pl

18. Alchymistická kovárna

Kuźnia Alchemiczna w Lądku-Zdroju

Alchymistická kovárna je místo, kde se setkává věda a magie, kde najdete: galerii a obchod s minerály, šperky a regionálními kamenickými produkty, expozici UV minerálů a ozdobných kamenných vajec, Venkovní muzeum regionálních skal. Pro aktivní: hledání minerálů u Skalního rozštěpu, panning zlata, geologické workshopy, ukázky řezání a zpracování kamenů, terénní hra na geologické stezce na horu Siniak.
Kąty Bystrzyckie 14, blízko Ládek-Zdrój
tel. 74 814 85 62, www.geogut.pl
www.kuzniaalchemiczna.pl

19. Alpaka Mini Zoo Konradów

Alpaka konradów

Zveme vás na návštěvu Mini Zoo v Konradově u Ládku-Zdroje. Budete mít jedinečnou příležitost setkat se se zvířaty - kozy, osly, slepice, králíky a jít na nezapomenutelnou procházku s alpakami. Doporučujeme také využít ubytování v našem agroturistickém zařízení.
Duben až září:
PO-NE od 10:00 do 18:00
Říjen až březen:
SO-NE od 10:00 do 15:00

Konradów 12, Ládek-Zdrój
tel. 794 794 770
www.agroturystykaalpakakonradow.pl

Bystrzyca Kłodzka - objevte atrakce, které stojí za to vidět

Bystrzyca Kłodzka

Jedno z nejkrásnějších měst v Kladském kraji. Kromě bohaté historie a jedinečných staveb města se stávají turistické destinace jako Międzygórze a Długopole-Zdrój přívětivými místy pro cyklisty a cykloturistiku. Jedná se o 44 km jednosměrných tras v masivu Śnieżnik a Bystrzyckých horách, cyklistické a pěší trasy na revitalizované Parkové hoře v Bystrzyci Kłodzkie. Rozmanitý terén obce Bystrzyca Kłodzka vytváří širokou škálu možností pro turisty od pěší turistiky, cyklistiky, severské chůze, běžeckých a sjezdových tras až po horolezectví. Čtěte také: Bystrzyca Kłodzka - co stojí za to vidět?

20. Filumenistické muzeum v Bystrzyci Kłodzkie

muzeum filumenistyczne

Muzeum zahájilo svou činnost před více než 50 lety. Ve svých sbírkách má zajímavou kolekci předmětů používaných pro nenápadné zapalování, včetně zapalovačů (elektrických, plynových, benzínových), kovových křesadel, zápalek z celého světa a mnoha dalších zajímavých suvenýrů.

21. FARMA WALISZÓW - Nadace Rodinná Zábavná

family fun farm

Farma Objevte kouzlo přírody v naší venkovské zoo! Ponořte se do světa zvířat, kde se vzdělání prolíná s radostí ze setkání se zvířaty. Na vás čekají fascinující příběhy, česání, hladění a krmení zvířat a táborák. Kromě toho můžete u nás uspořádat narozeninovou oslavu, školní výlet nebo rodinný piknik. Návštěvní hodiny jsou neomezené. Ptejte se na programy pro skupiny, volejte a rezervujte hned!

Stary Waliszów 51 57-500 Bystrzyca Kłodzka

tel. 696-635-445 

22. Palác Gorzanów

palac gorzanow

Palác Gorzanów je jedinečný ve střední Evropě. Postavený v 16. století v renesančním stylu, byl v 17. století rozšířen v barokním stylu. Interiéry jsou bohaté na několik tisíc metrů čtverečních obnovených polychromií a fresek. Barokními perlami jsou vyřezávaná Sala Terrena, kaple a Nymphaeum. Palác také disponuje divadlem z 18. století. Umístěný v romantickém parku, celé místo lze navštívit s průvodcem, který vypráví pozoruhodný příběh obyvatel paláce.

Podzamcze 8, 57-521 Gorzanów

tel. 517 091 278 www.palacgorzanow.pl

Radków - turistické atrakce

Radków na Ziemi Kłodzkiej

Kladského kraje Radków je další zajímavou turistickou destinací na mapě Kladského kraje. Město se nachází pouze 25 km od hlavního města regionu, Kladsko. Nicméně celá obec Radków si zaslouží zmínku, která je primárně známá přírodními atrakcemi jako je Szczeliniec Wielki a Błędne Skały. Jsem si ale jisti, že během vašich cest po Kladském kraji najdete mnoho úžasných míst, která stojí za návštěvu. Pokud se chcete dozvědět více o obci Radków a jejích atrakcích, navštivte náš článek o Radkowě.

23. Vyhlídková věž Suszyna

Wieża Widokowa Suszynka

Ve vesnici Suszynka se nachází vyhlídková věž, odkud můžete obdivovat Stolové hory, masiv Śnieżnik, Broumovské stěny, horu Svaté Anny, Bardzké hory, Orlické hory, Soví hory a Zlaté hory. Věž Suszynka stojí ve výšce 469 metrů nad mořem a její výška dosahuje 27 metrů. Aby jste se dostali na speciálně připravenou vyhlídkovou plošinu, která se nachází ve výšce 22 metrů věže, musíte vyjít 140 schodů.

24. Radkovská laguna

Zalew Radkowski

Toto je po Szczelinieci Wielkim nebo Błędnych Skałach nejslavnější turistická atrakce obce Radków. V létě je to místo obležené nejen místními, ale i turisty z celého Polska. Radkovská laguna je skvělým místem, kde se ochladit od horkého slunce, relaxovat a zažít chvíle odpočinku. Na území laguny najdete Rekreační středisko, v němž je možné ubytování a půjčovna vodního vybavení.

25. Vyhlídková terasa na hoře Guzowata

Taras widokowy na górze Guzowata

Vyhlídková terasa na hoře Guzowata je zajímavým vyhlídkovým bodem, který doporučujeme každému turistovi navštívit! Nachází se poblíž Radkovské laguny ve výšce 450 metrů nad mořem. Na místo se lze dostat pěšky, na kolech a autem - takže je dostupné pro každého turistu. Kromě moderní infrastruktury jsou nejúchvatnější výhledy, které se rozkládají na Stolové hory, Radkovskou lagunu a Broumovské stěny.

26. Skansen Wambierzyce

skansen wambierzyce

Skansen Wambierzyce - návrat ke kořenům, pokud jste nadšencem historie nebo turista hledající neobvyklé místo k trávení času s celou rodinou, navštivte nás. Máme domácí muzeum s nespočetnými relikviemi minulosti, další atrakcí pro děti je mini zoo, kde můžete vidět mimo jiné volně se procházející nutrie, dětské hřiště a suvenýrový obchod na místě.

Wambierzyce, ul.Wiejska 52

skansen.wambierzyce@gmail.com tel. 889 818 112

27. Dinosauří park v Karlowie

park dinozaurów karłów

Nejvýše položený dinosauří park v Polsku, u podněží Szczeliniec Wielki ve Stolových horách. Unikátní místo pro velké i malé, kde objevíte obří modely dinosaurů a strávíte nezapomenutelné chvíle na hřišti. Horská scenerie a skvělá zábava! Na místě je Dino Bar s občerstvením a také suvenýrový obchod. Otevřeno od dubna do listopadu: 9:00 do 18:00 denně 57-353 Karlow tel. 691 320 118

28. Szczeliniec Wielki

szczeliniec wielki

Szczeliniec Wielki je nejoblíbenější vrchol v regionu Kłodzko, který ročně navštíví tisíce turistů - a není divu. Výstup na vrchol po schodech není dlouhý a je přístupný lidem všech věkových kategorií. Na vrcholu se nachází útulek, kde si každý turista může něco dobrého dát k jídlu nebo vypít kávu. Avšak pravá zábava začíná později... když objevíme majestátní skalní labyrinty a krásné výhledy.

Nowa Ruda - seznamte se s turistickými atrakcemi

Wieża na Gorze sw Anny Nowa Ruda

Kladského kraje Obec Nowa Ruda se nachází v severozápadní části okresu Kłodzko, v údolí řek Wlodzica a Woliborka, mezi Sovími horami a Wlodzickými kopci. Terasovité uspořádání města, rozmanitý terén, zajímavě se protínající ulice, množství mostů a viaduktů činí z něj atraktivní krajinu a turistický cíl. Nejvyšším bodem je hora Všech svatých s výškou 648 metrů nad mořem a město je již léta nazýváno "zemí červeného pískovce, situovaná na sedmi terasách." Co turisty v Nowej Rudě nejvíce nadchne? Především tvar, rozmanitost okolní krajiny a možnosti mnoha forem turistiky. Chcete objevit další turistickou atrakci Kladského kraje? Čtěte dále!

29. Bývalý důl Nowa Ruda

Dawna Kopalnia Nowa Ruda

Dorazili jsme do Nowej Rudy, horského města, které překvapuje na každém kroku! Chcete objevit jeho historii, kouzlo a nezřejmost? Seznamte se s jednou z největších turistických atrakcí Nowej Rudy - bývalým dolem Nowa Ruda. Poslání tohoto místa je jednoduché - ukazuje náročnost důlní práce množstvím turistů. Magická cesta labyrintem temných podzemních chodeb mezi štolami a důlním strojním zařízením dělá z něj skvělé místo pro návštěvu a trávení volného času s rodinou a skupinou přátel. Bývalý důl Nowa Ruda je jedním z nejnavštěvovanějších míst na mapě turistických atrakcí Kladského kraje.

Obozowa 4, 57-401 Nowa Ruda

tel./fax +48 74 872 79 11 www.kopalnia-muzeum.pl

Obec Stoszowice - nebo Srebrná Hora

a její atrakce Obec Stoszowice je známá především díky Srebrné Hoře. Je domovem nejslavnější architektonické stavby nejen v Kladském kraji, ale také v Dolním Slezsku. Po léta je tato budova hrdostí místních obyvatel a každoročně přitahuje celou řadu turistů. Obec Stoszowice je však také proslulá svými místními produkty. Ve vesnici Lutomierz mohou turisté navštívit Lutomierský Sýr ze Sovích hor, kde si kromě vynikajících sýrů mohou vyzkoušet dílny výroby sýrů, navštívit farmu a nakoupit v místním obchodě.

30. Pevnost Srebrná Hora

Twierdza Srebrna Góra

Pokračujeme v objevování turistických atrakcí Kladského kraje a jeho okolí. Dostáváme se do Srebrné Hory, kde se nachází jedinečná atrakce - Pevnost Srebrná Hora. Je to unikátní objekt v měřítku kulturního dědictví Evropy a jedna z nejvýznamnějších atrakcí Dolního Slezska. Pevnost Srebrná Hora ve skutečnosti není jedinou stavbou, ale celým komplexem pevností vystupujících nad městem.

Samotná pevnost se skládá až ze šesti pevností a několika bastionů. Její hlavní jádro tvoří soubor bastionů s donjonem uprostřed. Během návštěvy mají návštěvníci možnost setkat se s průvodcem v uniformě vojáka, který zajímavým způsobem představí historii a zajímavosti pevnosti.

tel. 74 818 00 99 e-mail: info@forty.pl

www.forty.pl

31. Lutomierský sýr ze Sovích hor

Sery Lutomierskie z Gór Sowich

Tato cesta bude zajímavá, voňavá a především chutná. Místo, které vám chceme představit, je mimořádné. V Lutomierzi, malé vesnici poblíž Srebrné Hory a Ząbkowic Śląských, se nachází Vzdělávací farma. Paní Malwina spolu se svou matkou Stanisławou Paternak zde vytvořily místo, které přitahuje milovníky sýru a regionálních produktů z Dolního Slezska.

Kromě obchodu s regionálními produkty jsou zde také dostupné dílny výroby sýrů pro děti, mládež a celé rodiny. V rámci aktivit mohou turisté prohlédnout farmu a dokonce si vychutnat snídani v domě farmáře. Zajímavostí je, že každou třetí neděli v měsíci se zde koná Jarmark zdravých potravin přímo od farmáře, kterého se účastní obyvatelé mnoha nedalekých měst, včetně Vratislavi, Świdnice a Valbřichu.

Lutomierz 29, 57-213 Stoszowice

Telefon: 661 783 435 www.serylutomierskie.pl

Duszniki-Zdrój – Objevte turistické atrakce, které stojí za návštěvu

Dorazili jsme do Dusznik-Zdroje – kouzelného města v Kladském kraji. Samozřejmě i zde najdete turistické atrakce, které musíte navštívit. Jednou z nich je Papírna, která je významným lákadlem regionu Kladského kraje. Především doporučujeme procházku městem, abyste ho plně poznali a objevili jeho úžasnou atmosféru. Během procházky nezapomeňte navštívit náměstí, kde se nachází radnice a krásné měšťanské domy.

32. Muzeum papírenství v Dusznikách-Zdroji

Muzeum Papiernictwa w Dusznikach-Zdrój

Tradi[]ce výroby papíru v Dusznikách sahají do poloviny 16. století. První papírna byla zničena v roce 1601 povodní, ale byla znovu postavena a výroba papíru byla obnovена v roce 1605. Papíry z Dusznik získaly slávu po celém Slezsku – používaly se v kancelářích, kancléřstvích a tiskárnách ve Vratislavi a dalších městech a městečkách v regionu. V 18. století, po převzetí Slezska Pruskem, se dusznický papír dostal až na dvůr v Berlíně a majitel mlýna získal titul dvorního papírníka krále Pruska. Příjmy z prodeje papíru byly investovány do papírny, která se stala jedním z nejzajímavějších průmyslových objektů v Evropě.

Krásně restaurovaná dusznická papírna je nyní jedním z nejcennějších architektonických skvostů regionu. Fungující Muzeum papírenství představuje hrdé průmyslové tradice, ale nabízí také jedinečné dobrodružství. Návštěvníci mohou vidět staré zařízení na výrobu papíru, modely strojů, příklady bankovek z různých období a kolekce archů s vodoznaky. Návštěvníci si také mohou vyrobit vlastní arch papíru, který jim poslouží jako suvenýr z návštěvy Dusznik-Zdroje.

Otevírací doba:

Květen-srpen: Po-Sob 9:00-18:00, Ne 9:00-16:00

Září-říjen: Po-Sob 9:00-17:00, Ne 9:00-16:00

Listopad-duben: Út-Ne 9:00-15:00 (během svátků jako v květnu-srpnu

ul. Kłodzka 42, 57-340 Duszniki-Zdrój

Telefon: 74 862 74 00 www.muzeumpapiernictwa.pl

ulotka ziemia klodzka 2024

33. Zieleniec Sport Arena

zieleniec sport arena

Zieleniec Sport Arena se nachází mezi dvěma horskými pásmy: Bystrzyckými horami a Orlickými horami. Centrum je jedním z největších lyžařských zařízení v Polsku. 31 vleků a lanovek umožňuje přístup k 23 kilometrům různorodých a širokých sjezdovek. Lyžařská infrastruktura je doplněna školami a půjčovnami vybavení, stejně jako bohatou nabídkou ubytování a stravování.

ul. Zieleniec, 57-340 Duszniki Zdrój

www.facebook.com/ZieleniecSportArena 

Kudowa-Zdrój - proč stojí za návštěvu?

Kudowa-Zdrój miasto na Ziemi Kłodzkiej

Kudowa-Zdrój je jedním z nejslavnějších lázeňských a turistických měst, které se nachází v západní části Kladského kraje. Díky lázeňské povaze tohoto města a mnoha turistickým atrakcím trvá sezóna zde po celý rok. Kromě procházek v zeleném prostředí a mírném mikroklimatu doporučujeme několik dalších atrakcí, které musíte navštívit.

34. Hračkářské muzeum v Kudowa-Zdrój

Muzeum Zabawek Kudowa-Zdrój

Kouzelné místo pro děti a jejich rodiče. Dospělí, kteří se cítí stále mladí v srdci, zde také najdou něco pro sebe. Rozsáhlá sbírka hraček z minulosti osvětlí mladší generaci a připomenou starší, jak se děti hrávaly před érou počítačů.

Muzeum bylo založeno v roce 2002. Rozkládá se na ploše téměř 400 m2 a je domovem největší výstavy hraček v Polsku. Sbírka zahrnuje několik tisíc unikátních exemplářů. V muzejních sbírkách najdete domácí divadla, ručně vyráběné vánoční betlémy, panenky, plechové hračky, vojenské hračky pro chlapce, dřevěné bloky, plyšová zvířata, samohrající hudební nástroje a mnoho dalšího. V tomto miniaturálním světě lze najít téměř všechny formy evropské výroby hraček od antiky až do 80. let 20. století.

Stojí za to se seznámit s historií hraček, protože vždy odrážely kulturu a tradice své doby.

Otevřeno denně květen - září od 9:00 do 18:00 říjen - duben od 10:00 do 17:00

ul. Zdrojowa 46b, 57-350 Kudowa Zdrój

Telefon: 74 866 49 70, 691 408 713 www.muzeum-zabawek.pl

35. Stezka mizejících profesí v Kudowa-Zdrój

Szlak Ginących Zawodów w Kudowie-Zdrój

Místo, kde se čas zastaví jak pro dospělé, tak i pro děti. Nabízí neuvěřitelnou cestu do minulosti a příležitost naučit se o povoláních, která buď již vyhynula, nebo brzy vyhynou. Stále probíhající automatizace a technologické pokroky znamenají, že mnoho dříve populárních povolání již nemá místo ve moderním světě. Ovšem venkovní muzeum jako Stezka mizejících profesí pomáhá zajistit, aby nebyly úplně zapomenuty.

V dílně keramiky si návštěvníci mohou na vlastní oči prohlédnout, jak jsou vyráběny hliněné nádoby. Ti zájemci se mohou také pokusit o vlastnoruční výrobu jedné. Mezitím v domě chleba se návštěvníci dozví o tradičních metodách výroby mouky a uvidí skutečnou pekárnu v akci. V chalupě řemeslnictví a starého domácího vybavení mají návštěvníci možnost prohlédnout si každodenní předměty z minulosti.

Kovárna je vždy oblíbenou atrakcí, kde si lze prohlédnout, jak byly vyráběny předměty jako podkovy z kusů železa. Turisté také mají možnost vstoupit do větrného mlýna typu Koźlak z roku 1902 a navštívit malou zoologickou zahradu se stálejšími a exotičtějšími druhy zvířat.

Otevřeno denně ul. Chrobrego 43a, 57-350 Kudowa Zdrój

Telefon: 667 959 799 200 metrů od Kaple lebek

www.szlakginacychzawodow.com.pl

36. Pohyblivá betlém v Czermně

Ruchoma Szopka w Czermnej

Pohyblivý betlém je dílem Františka Štěpána, který začal ve svých 15 letech vytesávat svůj mistrovský kousek. Po dvaceti letech pilné práce dokončil přes 250 figurín, které jsou ručně ovládané a tvoří betlém. Figuríny zobrazují scény ze života pastýřů, měšťanů a narození Ježíše Krista.

37. Kostnice v Czermně - jedinečná atrakce Kladského kraje

kaplica czaszek czermna

Jedním z neobvyklých a zároveň fascinujících míst k návštěvě v Kladském kraji je kostnice v Czermně. Toto místo ukrývá temnou, ale neuvěřitelně zajímavou historii, která nás přibližuje životům lidí z minulosti. Kostnice v Czermně, nacházející se ve čtvrti Kudowa Zdrój, byla postavena mezi lety 1776 a 1784 česko-narozeným knězem Václavem Tomaszekem. Uvnitř se nachází přes 3 000 pečlivě uspořádaných lebek a kostí obětí válek a epidemií, jako byla Třicetiletá válka.

Toto jedinečné místo slouží jako živý památník těm, kteří zemřeli, symbolizující pomíjivost a křehkost lidského života. Uvnitř kostnice lze obdivovat mnoho exponátů, včetně lebky s kulkovým značkou z Sedmileté války a kostí lidí s neobvyklými proporcemi. Tato jedinečná kostelíček s lebkami u hranic s Českem láká jak turisty, tak historiky z celého světa.

38. Sudetské chatky

Sudeckie Chaty Kudowa-Zdrój

Pokud hledáte ideální místo k odpočinku v přírodě, sudetské chatky v malebném letovisku Kudowa-Zdrój jsou vynikající volbou. Nacházejí se vedle lázeňského parku a nabízejí nejen klid a relaxaci, ale také nespočet možností k prozkoumání kouzel regionu. Kudowa-Zdrój, známá svým malebným krajinám a léčivými prameny, již dlouho láká turisty hledající jak relaxaci, tak aktivní rekreaci. Sudetské chatky poskytují výbornou základnu pro prozkoumání těchto atrakcí, nabízejí pohodlné ubytování v souladu s přírodou.

Rodiny s dětmi najdou mnoho atrakcí, které zpříjemní jejich pobyt nejmladším. Dostupnost hřišť, naučných stezek a přírodních programů zajistí, že každý den strávený v sudetských chatkách bude plný dobrodružství a nových zážitků.

ul. Kościuszki 10 57-350 Kudowa Zdrój

Telefon: 48 512 514 804 www.sudeckiechaty.pl

Polanica-Zdrój - Co musíte vidět

Polanica-Zdrój Ziemia Kłodzka

Polanica-Zdrój je lázeňské město často vyhledávané turisty v Dolním Slezsku. Je známé svým mírným klimatem a bohatými minerálními prameny, láká jak lázeňské hosty, tak ty, kteří hledají útočiště před shonem a ruchem městského života. Všem návštěvníkům, kteří přijíždějí do Polanice, doporučujeme návštěvu místního lázeňského parku. Určitě budete nadšeni hojným počtem barev a různorodností barevných květin. Pokud hledáte turistické atrakce v Polanici-Zdrój, připravili jsme pro vás něco speciálního.

39. FunPark Polanica-Zdrój

FunPark Polanica-Zdrój

V Polanici bylo vytvořeno místo speciálně pro vaše nejmenší. FunPark je synonymem úsměvů a skvělé zábavy venku. Nabízíme 14 úžasných atrakcí: obrovské nafukovací skákací hrady, lanovku, propracované hřiště ve věži a pískoviště a bazény pro mladší děti s loděmi. Vše okořeněno lahodnými vaflemi a zmrzlinou a aromatickou kávou pro rodiče a opatrovníky.

Polanica-Zdrój, ul. Kłodzka 14 (blízko centra) Otevřeno: pondělí - neděle od 10:00 do 20:00

Telefon: 511 161 075 www.funpark-polanica.pl

40. Turistický vláček Polanica-Zdrój

kolejka polanica zdrójUž několik let se okouzlující „Polanica Express“ prohánějí ulicemi lázeňského města. Tento vláček, navržený podle parní lokomotivy z 19. století, pojme 40 osob ve dvou rádiově vybavených vozech. Jízda vláčkem je skvělý nápad, jak vidět město z jiné perspektivy, zvláště užitečný pro osoby s postižením a seniory. VLÁČEK JE V PROVOZU:

• červenec-srpen: denně od 11:00 do 17:0

• duben, květen, červen, září, říjen: sobota a neděle 11:00-17:00

Parkowa 13 - ŠACHOVÝ PARK, 57-320 Polanica-Zdrój www.pol-kart.pl

41. Jednodenní výlety - Praha, Vídeň, Drážďany, Skalní město

wycieczki polanica

Přidejte se k nám na jednodenní výlety do: Prahy, Vídně, Drážďan, Macochy, Adršpašského skalního města. Prohlídky s průvodcem. Odjezdy z: Kłodzko, Polanica, Duszniki a Kudowa. ul. Parkowa 9 57-320 Polanica-Zdrój Telefon: +48 601 518 601 https://pol-kart.pl/

Ząbkowice Śląskie a Kamieniec Ząbkowicki - Turistické atrakce Kladského kraje

Ząbkowice Śląskie je město bohaté na historii, lákající turisty atrakcemi jako je Nakloněná věž, malebné ruiny a neogotická radnice. Kromě toho v Ząbkowicích můžete zjistit více o temné historii moru a hrobářů z dob Frankensteinu. V okolí Ząbkowic jsou také další zajímavá místa k prozkoumání, jako je Palác Marianny Orańské nebo historická zlatá mina. Kamieniec Ząbkowicki, ačkoli menší, skrývá také mnoho atrakcí a je ideálním místem pro ty, kteří hledají okouzlující kouty Dolního Slezska.

42. Nakloněná věž ve Ząbkowicích Śląských

Krzywa Wieża w Ząbkowicach Śląskich

Středověká Nakloněná věž patří k největším turistickým zvláštnostem Dolního Slezska. Věž dosahuje výšky 34 metrů - je to nejvyšší nakloněná věž v Polsku! Vystoupáním jejích 139 schodů můžete shlédnout Ząbkowice Śląskie a okolí z výšky - panorama je nezapomenutelné. Její minulost je tajemná a její historie neobjasněná. Dodnes není jisté, kdy přesně byla Nakloněná věž postavena, proč byla postavena nebo proč se naklání. Nakloněná věž ukrývá tajemství a legendu, kterou by měl každý objevit.

Co je v programu prohlídky? Ve věži je výstava: „Středověká mučírna a temná kobka“. Kromě toho si každý návštěvník může udělat fotku ve žalářích. Původ nakloněné věže je dnes neznámý kvůli nedostatku písemných pramenů. Několik německých výzkumníků tvrdí, že věž je pozůstatkem předlokace hradu (tzv. Bergfried). Tento hrad měli údajně postavit vévodové z Świdnice a byl zničen vojsky bojujícími s českým králem Jiřím z Poděbrad.

Otevřeno denně: od 9:30 do 17:30

ul. Krzywa 1, 57-200 Ząbkowice Śląskie

Telefon: +48 74 815 20 43 www.zckit.pl

43. Frankensteinova laboratoř

Ząbkowice Śląskie atrakcje dla dzieci

Ząbkowice Śląskie je známo nejen jako město Nakloněné věže, ale také jako Frankenstein. Proč Frankenstein? Za prvé, protože od středověku až do roku 1946 se Ząbkowice Śląskie jmenovalo Frankenstein. Za druhé, historie města je spojena s Dr. Frankensteinem samotným. Objevte jeho příběh ve stinné laboratoři Dr. Frankenstein! Otevřeno denně od 9:30 do 17:30 Regionální komora suvenýrů Józefa Glabiszewského ul. Krzywa 1, 57-200 Ząbkowice Śląskie Telefon: +48 74 815 20 43 www.zckit.pl

44. Hrad ve Ząbkowicích Śląských

zamek ząbkowice

Hrad ve Ząbkowicích Śląských se pyšní 700letou bohatou historií. Jeho obranný charakter dokládají stále viditelné bašty, parapet chránící strážní místa a střílny. Historie hradu je složitá, protože se měnil v průběhu let a byl několikrát zničen a obnoven. Nyní je otevřen pro návštěvníky. Otevřeno denně: od 9:30 do 17:30 Regionální komora suvenýrů Józefa Glabiszewského ul. Krzywa 1, 57-200 Ząbkowice Śląskie Telefon: +48 74 815 20 43 www.zckit.pl

45. Palác Marianny Oranské v Kamieńci Ząbkowickém

Pałac Marianny Orańskiej w Kamieńcu Ząbkowickim

Palác Marianny Oranské spolu s okolním parkem byl založen v 19. století. Po letech se opět stal významnou součástí komunity v Kamieńci Ząbkowickém. Je to opravdový architektonický klenot na evropské úrovni. Palác imponuje svou velkolepostí, velikostí a bohatstvím architektonických řešení.

Otevírací doba: od 10:00 do 18:00 (vstup každou hodinu) Poslední vstup v 17:00, od května do září v 18:00 Pro rezervaci vstupenek, organizaci prohlídek a další informace kontaktujte Informační bod pro turisty: Telefon: 74 637 01 67 Email: pit@kamienieczabkowicki.eu

Obec Międzylesie - Objevte atrakce

międzylesie

Obec Międzylesie je malebná horská oblast na jihu Klodzského kraje. Tento malebný kout nabízí turistům klimatické podmínky tak čisté jako křišťál, nedotčený horský vzduch, bezvadnou vodu v řekách a horských potocích a co je nejdůležitější, klid nezbytný pro odpočinek!

46. Hrad Międzylesie

Zamek w Międzylesiu

Hrad Międzylesie je jedním z nejstarších a největších hradních palácových komplexů v Polsku. Nejstarší zmínky o opevněném hradě pocházejí z 9. století, kdy oblast patřila českým vládcům. Postupní vlastníci rozšiřovali hrad - dodnes jsou zachovány středověká věž, renesanční křídlo a dvě palácová křídla udržovaná v barokním stylu. V současnosti se v barokním křídle nachází restaurace, butikový hotel a konferenční místnosti. Kromě toho je zde umělecká galerie, jsou pořádány koncerty a umělecké plein airs. Denní prohlídky s průvodcem jsou k dispozici (během nichž návštěvníci mohou vidět mimo jiné sgraffito z roku 1580, kachlová kamna, taneční sál, slavnostní schodiště, vestavěný klášter a mnoho dalšího).

Noční prohlídky "s duchy" lze také domluvit telefonicky.

Plac Wolności 1, 57-530 Międzylesie

www.miedzylesie.pl

Powiązane artykuły

Informator turystyczny dla firm

Informator turystyczny dla firm

Informator turystyczny dla szkół

Informator turystyczny dla szkół

Dwumiesięcznik Niesamowita Polska

Dwumiesięcznik Niesamowita Polska

Katalog turystyczny

Katalog turystyczny 2024